همگرایی و واگرایی ایرانیان و عرب‌ها در خوراک و آداب آن پس از فتوحات

مقاله نشریه: تاریخ اسلام » سال 1402 شماره 3- پاییز 1401- مسلسل 91
چکیده:
فتوح اسلامی در ایران و مواجهه دو فرهنگ عربی و ایرانی، پس از یک دوره کشاکش، راه را به سوی همگرایی و تعامل گشود و در سایه هم‌کنشی و تأثیرپذیری متقابل، پاره‌ای از عناصر فرهنگی قوم ایرانی در میان قوم عرب جذب شد و ایرانیان نیز از اقتباس به دور نماندند. یکی از عرصه‌های این تعامل، پدیده خوراک است که نوشتار حاضر، می‌کوشد به روش تاریخی با وصف و تحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده از منابع کتابخانه‌ای، این موضوع را بررسد. یافته­های این پژوهش نشان می­دهد که عرب­ها در گونه­های مختلف غذا و آداب آن، از ایرانیان تأثیر فراوان پذیرفتند و ایرانیان نیز به دنبال پذیرش اسلام و وانهادن برخی از اطعمه و اشربه­ای که در دین جدید نهی شده بود، به اقتباس پاره‌ای از فرهنگ غذایی مسلمانان روی آوردند.

امت واحده از همگرایى تا واگرایى

مقاله نشریه: علوم سیاسی » سال 1380 سال چهارم - شماره پانزدهم - پاییز 80

معنویت و علم؛ همگرایى یا واگرایى؟

مقاله نشریه: نقد و نظر » سال 1378 شماره 20-19

کلام امامیه پس از دوران حضور؛ نخستین واگرایی ها

مقاله نشریه: نقد و نظر » سال 1394 (پياپي 77)، بهار 1394 شماره1

اسماعیلیان در الموت و جنوب ناحیه دریای مازندران پس از فتوحات مغول

مقاله نشریه: تاریخ اسلام » سال 1391 شماره 3 - پاییز 91 - مسلسل 51

روشنفکری حوزوی و تحولات آن پس از انقلاب اسلامی

دانشجو: معصومه سورانی ، استاد مشاور: منصور میراحمدی ، استاد راهنما: نجف لک زایی ،
پایان‌نامه: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام - دانشکده علوم انسانی - 1387 - [کارشناسی ارشد]

روشنفکری حوزوی و تحولات آن پس از انقلاب اسلامی

نویسنده: معصومه سورانی ، استاد راهنما: نجف لک زایی ، استاد مشاور 1: منصور میراحمدی ،
پایان‌نامه: باقرالعلوم(ع) - 1387 - [کارشناسی ارشد ناپیوسته]
دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم - 1397